Tradiciškai gimnazistai, paraginti gimnazijos istorikų ir administracijos, su artėjančia Kovo 11 – osios švente sveikino Šilutės miesto organizacijas. Dėkojame už šiltus priėmimus! Dieną vainikavo kasmetinės mokinių ir mokytojų bei tėvų krepšinio varžybos „Nepriklausomybės taurei” laimėti. Sveikiname nugalėtojus gimnazistus!

Daugiau nuotraukų gimnazijos facebook puslapyje

Nepriklausomybės dienos minėjimas

Kovo 8 dieną Šilutės pirmosios gimnazijos bendruomenė iškilmingai paminėjo Kovo – 11 – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną.

Ryte gimnazijoje skambėjo šventinė muzika. Per pirmąją ir antrąją pamokas gimnazistai ir mokytojai rinkosi į istorijos pamoką aktų salėje, kurią vedė kultūrininkas, muziejininkas Saulius Sodonis. Pamokos tema -,,Sąjūdis Šilutės krašte“. Nepaprastai įdomiai ir gyvai jis papasakojo apie Sąjūdžio Šilutėje kūrimosi užuomazgas. Sužinojome, jog pradžia buvo 1988 03 22 minint mūsų krašto rašytojo, filosofo Vydūno gimimo metines Hugo Šojaus muziejuje. Papasakojo, koks buvo Sąjūdžio kelias Lietuvoje ir Šilutėje, paminėjo svarbius asmenis šilutiškius, prisidėjusius prie Sąjūdžio kūrimosi. Buvo leidžiamas laikraštis ,,Santara‘‘.

Gimnazijos koridoriuje prie amfiteatro eksponuojama paroda apie Šilutės sąjūdį, kurią parengė Šilutės Hugo Šojaus muziejus.

Po pamokų gimnazijos kieme šventiška atributika pasipuošusią bendruomenę pasveikino gimnazijos direktorė Laima Spirgienė. Ji priminė, kokia svarbi ši data visai Lietuvai ir kaip turime kiekvienas ją branginti.

Tradicija tapo su švente pasveikinti kaimynus, todėl gimnazistai su savo auklėtojais  sveikino Šilutės savivaldybę, Seniūniją, Kultūros ir pramogų centrą, F. Bajoraičio biblioteką, M. Jankaus ir ,,Pamario“ mokyklas, Vydūno gimnaziją, Žibų pradinę mokyklą, gaisrinę, H. Šojaus muziejų, UAB Šilutė +, Policiją bei UAB ,,Žibai“.

Vėliau sporto salėje tradiciškai vyko krepšinio varžybos ,,Nepriklausomybės taurei laimėti“, kurias laimėjo gimnazijos vienuoliktokai.

Gimnazija ir toliau pasirengusi puoselėti ir tęsti pilietinio ugdymo kompetencijas.

Lijana Venckienė, mokytoja