Išvyka į Rygą

Nov 16, 2023

Lapkričio vidury pirmųjų klasių gimnazistai dviem autobusais išvyko į Rygą, kur aplankė Nacionalinį meno muziejų, Karo bei Automobilių muziejus, pasivaikščiojo po rudenišką Rygos senamiestį, parkus, išmoko latviškų žodžių ir artimiau susipažinę vienas su kitu grįžo kupini įspūdžių ir energijos. Pateikiame dalies mokinių atsiliepimus apie šią išvyką.

1 c atsiliepimai apie kelionę: Man labai patiko meno kūriniai Nacionaliniame meno muziejuje, automobiliai Auto muziejuje.
Taip pat pats bendravimas ir kelionė, nes vyko kartu mano klasiokas ir draugas Jonas. (Neimantas Marška)

Meno muziejuje man paliko įspūdį labai gražūs paveikslai, nuotraukos, skulptūros. Kadangi man patinka senoviškos mašinas, džiaugiuosi, jog Auto muziejuje galėjau nemaža jų išvysti, paskaičiau apie jų istorijas. Kelionėje į Rygą ir namo buvo labai smagu su visais bendrauti. (Gintarė Petrikaitė)

Labiausiai patiko Latvijos automobilių muziejus. Paliko įspūdį senovinės mašinos, jų sukūrimo istorijos, taip pat didelė erdvė, kurioje buvo labai gražiai įrengtas pats muziejus. (Gabrielė Rimkutė)

Man labai patiko Rygos nacionalinis meno muziejus, muziejaus architektūra bei paveikslai, skulptūros, nuotraukos, patiko, nes atradau naujų menininkų ir jų darbų. Džiaugiuosi praleistu laiku su draugais kelionėje, nes buvo smagu bendrauti bei pažinti kitus bendraamžius. Taip pat įdomu buvo Automobilių muziejuje, nes domiuosi automobiliais. (Kristina Gudaitytė)

Aš išskirčiau šiuos 3 dalykus: muziejų įvairovė, laisvas laikas, kada galima pavaikščioti po parduotuves, ir važiavimas autobuse kartu su visais, visada linksma. Taip pat labai graži Rygos pastatų architektūra. (Hugas Vytartas)

Man patiko Meno muziejuje, pamačiau daug įdomių bei gražių paveikslų. Labiausiai patiko laisvas laikas bei kelionė autobusu. Autobuse dainavome ir labai gerai praleidome laiką. (Rugilė Bružaitė)

Mašinų muziejuje patiko senoviškos mašinos. Karo muziejuje patiko senoviški ginklai ir karių aprangos. Rygos mieste – graži architektūra. (Jonas Raugevičius)

Labiausiai patiko Meno muziejus, vaikščiojimas po senamiestį ir laisvas laikas. Meno muziejuje buvo įdomu pamatysi tapybos kūrinius, apžiūrėti skulptūras. Buvo įdomu vaikščioti po senamiestį, grožėjausi architektūra, susipažinau su  kultūra. Laisvas laikas patiko dėl bandymo susikalbėti su kitais. Kelionė labai patiko ir paliko įspūdį. (Eglė Mikalauskaitė)

Man labiausiai patiko Nacionalinis muziejus, nes buvo įdomu išvysti įvairių piešinių, portretų. Taip pat patiko pabūti Automobilių muziejuje, nes galėjau pamatyti, kaip atrodydavo seni automobiliai. Taip pat buvo gera pasivaikščioti po senamiestį, nes čia daug įdomių ir įvairių Rygos senamiesčio pastatų. (Erika Kulpinskaitė)

Man patiko Karo muziejus, nes jame buvo daug informacijos apie ginklus ir Pirmąjį bei Antrąjį pasaulinius karus. Taip pat patiko Auto muziejus, kur daug įvairių mašinų detalių, čia  gali suprasti, kaip veikia variklis, kokie mašinų garsai, kokia jų galia. Patiko laisvas laikas su klasėmis, nes galėjome artimiau susipažinti. (Pijus Balčytis)

3 labiausiai patikę dalykai kelionėje: Rygos senamiesčio architektūra, Karo muziejaus eksponatai, Automobilių muziejus ir autobusas muziejuje, nes į jį buvo galima įlipti ir patirti kelionę į kaimo vestuves. (Eimantas Vaičys)

Man Rygoje patiko mašinos, nes pagal jų išvaizdą supratau, kad mieste gyvena turtingų žmonių. Taip pat labai graži Rygos senamiesčio pastatų architektūra. Buvo įdomūs aplankyti muziejai, nes daug sužinojau apie istoriją, meną, automobilius. (Astijus Sirtautas)

Man labiausiai Rygoje patiko: 1. Automobilių muziejus. 2. Apsilankymas „Akropolyje“. 3. Labai pozityvius jausmus paliekanti autobuso kelionė! (Pijus Pielikis)

Labiausiai patiko Automobilių muziejus, nes buvo įdomu pamatyti senų modelių automobilius.  Meno muziejuje buvo įdomių paveikslų, kurie paliko įspūdį.  Taip pat džiaugiuosi laisvu laiku „Akropolyje“, nes tai buvo gerai praleistas laikas su draugėmis. (Algida Dobelinskaitė)

Labiausiai man patiko Auto muziejuje ir vaikščioti po senamiestį. Labai gražūs pastatai. (Aistė Radzevičiūtė)

Labiausiai patiko Automobilių muziejus, pasivaikščiojimas senamiestyje ir Meno muziejus. Patiko, nes Meno muziejuje pamačiau daug gražių paveikslų, automobilių muziejuje išvydau senovinių mašinų, kurios visos buvo labai įdomios, ir senamiesty grožėjausi pastatais, kurie paliko didelį įspūdį. (Augustė Skvirbaitė)

1 a atsiliepimai:

Man kelione į Rygą labai patiko, nors buvo momentų, kai nuobodžiavau. Ypač įsiminė Latvijos nacionalinis meno muziejus, kur mane sužavėjo įvairūs menininkų tapybos bei fotografijos darbai. (Darija Gerdauskaitė)

Patiko Rygoje Nacionalinis meno muziejus, Automobilių muziejuje – mašinos, taip pat patiko ir pati kelionė. Labai smagu. (Greta Stočkutė)

Man patiko aplankyti muziejai Rygoje, taip pat buvo gera pabūti su draugais ir pasivaikščioti. (Aiva Stungytė)

Trys dalykai, kurie man patiko: 1. Džiaugiausi, kai atvažiavome į Rygą, nes autobuse nepatiko man būti. 2. Pirmas muziejus buvo įdomus, daug įvairių dalykų, susijusių su karu, tai mane sudomino. 3. „Akropolyje“ buvo smagu, nors pasiklydau, tačiau nusipirkau saldainių. (Augustė Proškinaitė)

Man patiko, kad važiavom į Karo muziejų. Buvo labai įdomu. 2. Man patiko Meno muziejuje, nes pamačiau skirtingus meno stilius, įvairius kūrinius. 3. Man patiko, kad lankėmės Auto muziejuje, nes pamačiau daug įvairių mašinų. (Aleksandra Naujokaitė)

Man šiandien labai patiko draugija, patiko Automobilių muziejuje, išvydau, ko nemačiau anksčiau, o labiausiai patiko Nacionalinis meno muziejus, mane labai sužavėjo dailės kūriniai, skulptūros. (Auksė Daubarytė)

Man buvo gera pasivaikščioti po muziejus, smagus laikas „Akropolyje“, man patiko pabūti su draugais. (Deimantė Daubarytė)

Man patiko pabūti su draugais, taip pat džiaugiuosi, kad aplankėme įvairius muziejus. Kelionė labai patiko. (Beata Meižytė)

Patiko Nacionalinio meno muziejus, Rygos vaizdai, laikas, praleistas „Akropolyje“. (Rusnė Ruzgutė)

3 labiausiai patikę dalykai kelionėje į Rygą: Karo muziejus, pats miestas ir Automobiliu muziejus. Karo muziejus labai patiko, nes anksčiau domėjausi Antrojo bei Pirmojo pasaulinių karų ginklais, jų būta nemažai ir labai įvairių. Patiko, kad muziejuje išvydau daug karių uniformų bei jų fotografijų. Taip pat labai patiko pats Rygos miesto senamiestis, tikrai labai gražu. Taip pat paliko įspūdį Auto muziejus, nes senovinės mašinos labai gražios, restauruotos. (Kasparas Dabševičius)

Man labai patiko Karo muziejus, kur pamačiau daug šautuvų. Ypač man buvo įdomu skaityti apie karų strategijas, karių aprangą, apie vadovų biografijas…  Automobilių muziejuje įdomu buvo išvysti senoviškas mašinas, radau seną BMW ir susipažinau su jo istorija. Dar patiko Meno muziejus, kur buvo įdomių paveikslų. (Mantas Vaišys)

Man patiko Rygos muziejai, praleistas laikas su klasiokais bei pasivaikščiojimas po Rygos senamiestį. (Gabija Sandanavičiutė)