STEAM – tai akronimas iš anglų  kalbos žodžių: Science (gamtos mokslai), Technology (technologijos) Engineering (inžinerija), Art (menai), Mathematics (matematika).

STEAM tikslas yra apjungti ir integruoti visas šias disciplinas ir mokytis aktyviai taikant praktikoje jau turimas žinias, bei įgyjant naujų.

2023-2024 mokslo metais Šilutės pirmoji gimnazija įsteigė STEAM klasę. Šioje klasėje mokosi gerai ir labai gerai besimokantys mokiniai, kurie nori patirti ir išmokti daugiau, bei pamatyti, kaip jų įgaunamos žinios pritaikomos praktikoje ir siejasi su realaus gyvenimo problemomis.

Id gimnazijos klasės mokiniai (auklėtoja matematikos mokytoja Diana Balčiauskienė) visus šiuos mokslo metus vykdo projektą, kurio tema „Aplinkos poveikis žmogui“. Šio projekto metu jie lankosi Tauragės STEAM centre ir atlieka edukacijas, suteikiančias papildomų žinių šios temos plėtojimui. Taip pat mokykloje klausosi paskaitų, dalyvauja dirbtuvėse, bei turi vieną papildomą savaitinę pamoką projekto vykdymui. Šiuos mokslo metus jie pabaigs pristatydami savo projekto rezultatus gimnazijos bendruomenei.

Viso projekto įspūdžiais ir patirtimis dalinsimės STEAM dienoraštyje. Dienoraščio autorė Vakarė Stančaitytė.    Paskaitykite…


Susiję straipsniai: